Een biertje tappen zoals je een Nespresso kopje koffie zet. Het Belgische AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, lanceert samen met frisdrankmaker en koffiemachineproducent Keurig Dr. Pepper een machine voor bier- en cocktailcapsules. De Drinkworks maakt drankjes van barkwaliteit voor thuis.

De inwoners van het Amerikaanse St. Louis kunnen het apparaat sinds kort uitproberen, schrijft DeTijd. Met één druk op de knop maak je de bieren Bass en Becks, de cider Stella Artois Cidre en cocktails als gin tonic en cosmopolitan.

De capsules die in het apparaat moeten bevatten een geconcentreerde vorm van de cocktails of van het bier. De machine voegt er een precies afgepaste hoeveelheid water en eventueel koolzuur aan toe.

Drinkworks breidt komend voorjaar de verkoop langzaam uit naar Californië en Florida. Er komen binnenkort ook capsules met wijn en niet-alcoholische dranken op de markt. Voor $299 (€263) heb je het apparaat in huis. Een capsule voor cocktails kost bijna $4 (€3,50)

De afgelopen jaren testte SodaStream een soortgelijke initiatief met de Beer Bar en een siroop voor bubbeltjeswijn. Beide waren alleen in de Duitse webshop te koop en zijn niet meer verkrijgbaar.


De Tijd - AB InBev en Dr. Pepper lanceren 'Nespresso voor bier'
Reageer
  • Deel
Druk af