Gistermorgen bood milieuorganisatie Milieudefensie 5.000 brieven aan. Ze waren bedoeld voor de leden van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, minister Henk Kamp (EZ) en staatssecretaris Sharon Dijksma (I&M). De brievenschrijvers wezen op een inmiddels wetenschappelijk bewezen feit: biobrandstoffen zijn een slecht idee als vervangers van fossiele brandstoffen en schaden ons milieu en de biodiversiteit.

Een aantal brievenschrijvers overhandigden tijdens de actie op het Plein in Den Haag zelf hun brief aan de Tweede Kamerleden. Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Stientje van Veldhoven (D66), Jessica van Eijs (D66), Sandra Beckerman (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Cem Laçin (SP) en Lammert van Raan (Partij van de Dieren) namen de brieven in ontvangst. De Kamerleden spraken hun steun uit voor de actie en onthulden daarna een spandoek, hiermee lieten ze zien dat ook zij zich persoonlijk willen inzetten om de wetgeving over biobrandstoffen aan te passen.

De bewindslieden weigerden de brieven officieel in ontvangst nemen. De campagnevoerders van Milieudefensie hebben alle postzakken daarom afgeleverd bij het ministerie van Economische Zaken.
Boerderij - Bewindslieden weigeren brieven Milieudefensie
Reageer
  • Deel
Druk af