Windhorst vertelde Foodlog dat het concept gemakkelijk is uit te breiden naar productie in volume op basis van 2 en 3 sterren.

Enkele dagen geleden liet Jan Brok, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, weten dat Nederlandse kippenboeren onmogelijk aan de 1-ster eisen van de Dierenbescherming kunnen voldoen. Inmiddels zijn verschillende grote verwerkers, waaronder Unilever en Johma overgegaan op 1-ster kip. Naar verwachting zullen ook de Nederlandse supermarkten volgen. Om die reden kan het nieuws een aardverschuiving betekenen voor de pluimveehouderij in Nederland. Niettemin reageerde de vakpers vandaag nauwelijks. Alleen De Boerderij kwam met een kort bericht. Wakker Dier dat ijvert voor het einde van de plofkip waar Interchicken nu op een betaalbare manier voor zorgt hield zich stil. Concurrent Plukon die tegen Nederlandse kostprijzen de 1-ster kip van Albert Heijn produceert hield zich eveneens stil.

Interchicken meldt vandaag in zijn persbericht:

Met ingang van 23 juli 2012 krijgt de door InterChicken in Roemenië ontwikkelde scharrelkip 1 ster met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Daarmee wordt een 2 jaar durend project succesvol afgesloten.
Met de Roemeense Agroli Group is in nauwe samenwerking een scharrelkip ontwikkeld die volledig voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Dierenbescherming binnen het Beter Leven kenmerk 1 ster. De combinatie van Nederlandse kennis en kwaliteit en de Roemeense mogelijkheden hebben geleid tot een fantastisch antwoord op de vraag naar scharrelkip tegen een betaalbare prijs.
Hiermee wordt de kloof overbrugd van reguliere kip naar kipproducten waarbij de dieren betere leefomstandigheden hebben gehad. InterChicken is daarmee de eerste op de Europese markt die dit product tegen deze prijs en volume kan leveren.
Na een langdurige selectie waarbij de hoogste Nederlandse kwaliteitseisen als uitgangspunt werden genomen is gekozen voor de Roemeense Agroli Group.

Deze cluster van bedrijven heeft met haar jarenlange kennis op kip- en poeliersgebied een fantastisch antwoord ontwikkeld op de gestelde vraag: Ontwikkel een scharrelkipproduct met de hoogste Nederlandse kwaliteitseisen die voldoet aan de criteria van 1 ster Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Edward Windhorst
InterChicken


Interchicken (zie foto) is zo blij dat het tijdelijk de de homepage van zijn website heeft aangepast om zijn sterrenstatus te melden.

Fotocredits: Interchicken
Dit artikel afdrukken