Get Chef's wil gaan functioneren als een 'Marktplaats' voor horeca-ondernemers. "Voor veel horecagelegenheden bestaat het perfecte inkoopbeleid niet”, aldus medeoprichter Bruce Westeneng van Get Chef's op DuurzaamBedrijfsleven. Dat betekent dat restauranthouders, café-eigenaren en traiteurs regelmatig met onverkochte maaltijden blijven zitten en ingekocht voedsel in de prullenbak verdwijnt. De kosten van alleen al de 'no-shows' lopen op tot gemiddeld zo'n €10.000 per jaar.

Aan tafel of afhalen
Op het platform kunnen horeca-ondernemers op een voor hen gewenst moment de gerechten aanbieden waarmee ze anders dreigen te blijven zitten. Dat gebeurt tegen een gereduceerd tarief. Consumenten kiezen uit wat het aanbod schaft en bepalen of ze hun gerechten afhalen of ter plekke komen eten.

De start-up richt zich in eerste instantie op Amsterdam, waar de eerste restaurants zich inmiddels gemeld hebben. Daarna staan Utrecht, Den Haag, Haarlem en de rest van Nederland op de planning. De site gaat in juli live.

Voedselbanken
Om verder bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling geeft Get Chef’s per transactie 10 cent aan de lokale Voedselbanken, waardoor ook Nederlanders met een voedseltekort bereikt worden.

Dit artikel afdrukken