Najaar en dus naderen we de Bockbiertest 2009. Uit de mailbox van de redactie:

Zaterdag bokbier gekocht: Hooghe Bock van Bavaria. Op de kartonnen verpakking zit een losse sticker geplakt met de tekst: Volgens kenners / Best Getest.
Ik moet toegeven ik ben er in gestonken. Ik dacht hé Bavaria heeft "de" Bockbiertest gewonnen. Dus het zal wel goed zijn. Proberen dus.
Maar... de enige officiële Bockbiertest is pas op 24 oktober a.s. Zie: http://www.lekkerstebockbier.nl.

Ik kan verder op internet niets vinden over een test waar Bavaria als "best getest" uit komt. Maar misschien zoek ik niet goed.

Naar welke test verwijzen ze? Of hoeft dat niet? Of mag ieder bedrijf dat van zichzelf zeggen? "Bavaria adviseert Bavaria"


Zij van WC Eend mogen WC Eend adviseren. Ook Bavaria mag zijn eigen bier adviseren en zelfs het lekkerst vinden. Maar de wet bepaalt ook dat je niet mag jokken. Op een verpakking moet staan wat erinzit. Als het bier dus niet als best getest is, mag dat er niet op staan.

Was Bavaria's Bock misschien de beste uit de Bockbiertest 2008? Nee, kijk maar bij de uitslagen op de site voor de Bockbierverkiezingen. Weet iemand hier waar en wanneer Bavaria Bock dan wel als beste uit de bus kwam?

Nagekomen (22/10): de sticker op Bavaria's Bo(c)k van Ho(gh)e gisting:

image
Dit artikel afdrukken