Ben & Jerry's staat bekend om zijn vernieuwende smaken én aandacht voor het milieu en klimaat. Voor de aankomende feestdagen lanceert de ijsmaker samen met craft brewery New Belgium Brewing een ijs-en-bier combinatie. Beide bedrijven laten zien het klimaat serieus te nemen door de opbrengsten van hun nieuwe producten te delen met Protect Our Winters (POW), een milieu-organisatie die wintersportfans mobiliseert tegen de gevolgen van klimaatverandering in de bergen.

Niet zoet
De ijsmaker ontwikkelde een nieuwe smaak op basis van de New Belgium Brown Ale. Het ijs heet Salted Caramel Brown-ie Ale, en bevat sliertjes gezouten caramel en stukjes fudge brownie. Het smaakt lekker romig en een prettige nasmaak van bier, die niet overheerst, constateerde de Huffington Post. De brouwer komt met een speciale editie van zijn eerder dit jaar gelanceerde Ben & Jerry's-bier, de New Belgium's limited-edition Salted Caramel Brownie Brown Ale.

Een bolletje ijs in het bier levert een 'match made in heaven' op, en dat is precies wat de makers bedoelden. “Ze hebben hetzelfde smaakprofiel met karamel en brownies. [..] Ik was bang dat het erg zoet zou worden, maar het bier is lekker droog van smaak. Het zout laat het zoet erg mooi uitkomen", zegt Bryan Simpsom van New Belgium Brewing.
Het ijs en het bier zijn in de VS te koop voor de feestdagen, voor zolang de voorraad strekt. Het ijs bevat overigens geen alcohol, het bier heeft een alcoholgehalte van 6,3%.

'Zinvolle dimensie'
"Bier en ijs vormen een prachtig paar en mensen bewust maken van het werk van POW geeft een extra zinvolle dimensie aan deze samenwerking", besluit Simpson tevreden.

Fotocredits: NewBelgium, via instagram
Dit artikel afdrukken