Vanaf vandaag kunnen Chinezen aan de chips van zijderupspoeder, meldt Foodnavigator. Bella pupa heet het snackje, en het is voor 26% gemaakt van zijderupsrestjes. China fabriceert veel zijde en houdt veel dode rupsen over. Voor de overschietende beestjes is nu een goede bestemming gevonden. De naam is bedacht door een panel van Chinese consumenten, dat de snack ook zelf heeft geproefd. De Italiaanse bioloog Massimo Reverberi heeft het hapje ontwikkeld, in samenwerking met Chinese en Franse voedselwetenschappers. Reverberi creëerde de snack speciaal voor mensen die nog nooit insecten hebben gegeten. Zijn volgende project: noedels van zijderupsoverschot.
FoodNavigator Asia - WATCH: First packaged edible insect snack for China to be launched
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is het ook grondig getest of wij die rups we KUNNEN eten, maw, is het wel gezond voor ons mensen?
Stridje, zijderupsen zijn in O. Azië even cliché als poffertjes in Rotterdam.
Okee, je kan niet alles weten wat ze in al die landen vreten toch? Geef mij maar een banaan, poffertjes mogen ze hier ook houden van mij