image De voedingsproducenten in België moeten het zoutgehalte in hun producten drastisch terugschroeven. Tegen het einde van de maand verwacht de minister van Volksgezondheid Onkelinx met concrete voorstellen te komen.

Het gebruik van te veel zout is niet gezond, want dat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Recent wetenschappelijk onderzoek wijst ook op een verhoogd risico op zwaarlijvigheid en kanker. Daarom raadt de Wereldgezondheidsorganisatie iedereen aan niet meer dan 6 gram zout per dag te gebruiken. In België zit 80% van de bevolking ruim boven deze norm. Dat wil minister Onkelinx bijsturen via de werkgroep 'zoutreductie'. In die werkgroep zitten de voedingsindustrie en het ministerie samen aan tafel.

Onkelinx verwacht dat de fabrikanten tegen het einde van de maand met concrete voorstellen komen om de hoeveelheid zout in hun voedingsproducten te verminderen. Gebeurt dat niet, dan zal de minister strengere wettelijke normen voor gaan stellen.


bron: De Morgen met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken