Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Daarom is het ook raadzaam om niet in bestaande grond te verbouwen als je zelf bezig wilt, maar zet er verhoogde bakken op met goede gezonde grond, zoals de Makkelijke Moestuin methode bijv. En een moestuintje houden vlak langs een drukke weg lijkt mij idd ook niet gezond, maar altijd nog beter dan zwaar bespoten groentes. Maar zo is in principe alles wel ongezond, zelfs je neus buiten de deur steken kan zeer ongezond zijn, dus wat zeuren we nou?
Een hele tijd geleden kwam ik bij iemand, die in Amsterdam een giga-tuin (voor mijn gevoel had). Hij verbouwde er van alles (spruitjes etc.).
Hij heeft in die tijd via een expert van de volkstuintjes zijn bodem laten controleren. Wat bleek; hij zat op de bodem van een voormalige garage; zijn aarde was gigantisch vervuild.
Hierover kan ik me echt verwonderen.
Is dit daadwerkelijk aangetoond?
Hoe zit het dan met grootschalige teelt, dat komt daar dan niet voor?
Daarbij denk ik dan ook even aan grootschalige teelt waar dan dus weer bestrijdingsmiddelen en dergelijke worden ingezet en productie op massa is gericht.
Vergeten we dan even voor het gemak dat het ook anders kan? Ik ben dus sceptisch.