"Kinderen eten geen groente omdat ze niet weten waar de groenten vandaan komen." Dat denkt de Belgische groentechef Seppe Nobels van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13.

In zijn boek Seppe's Kookboek voor kids legt de chef uit hoe je kinderen aan de groenten krijgt.

Vooral stadskinderen hebben weinig verstand van hoe en waar de verschillende groenten groeien. Een schone taak voor de ouders is dan ook daar meer over te vertellen. Of de kinderen eens mee te nemen naar aspergevelden of appelbomen zodat ze zich er een beeld bij kunnen vormen. Koop een hele rode kool en bewonder het paars-witte lijnenspel, of een spruitenstam.

Ook de bereiding van groente maakt veel uit, aldus Nobels. Groente moet smaakvol en knapperig zijn en er mooi uitzien. Kinderen houden van felle kleuren, dus ook op hun bord. Door groenten niet te lang te koken, blijven ze kleurrijk. Serveer groente vooral ook eens rauw, want kinderen zetten hun tanden liever in iets knapperigs dan in een zachte spruitjesbrij.
De Standaard - Hoe u uw kinderen rode kool leert eten
  • Deel
Druk af