GB Foods, onderdeel van het Catalaanse familiebedrijf Agrolimen koopt het Belgische voedingsbedrijf Continental Foods. Dat was tot 2013 onderdeel van het Amerikaanse Campbell maar is sinds die tijd in handen van het internationale investeringsfonds CVC (Luxemburg, Londen). In die periode maakte het bedrijf een moderniseringsslag door en verlegde het de strategie van huismerken - waar de marges dun zijn - naar de eigen merken. Dat zijn onder meer Devos & Lemmens, Royco, Liebig en Aïki Noodles. Het bedrijf heeft een omzet van €400 miljoen.

Met de verkoop zou zo'n €900 miljoen gemoeid zijn. "Het is voorlopig de op één na grootste Belgische deal (met een Belgische koper, verkoper of doelwit) van het jaar," schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd. CVC kocht Continental Foods voor €400 miljoen van Campbell.

GB Foods is bijna twee keer zo groot. Met de merken Gallina Blanca, Star, Jumbo, Grand'Italia, Gino en het diervoedermerk Affinity Pet Care haalt het een omzet van €758 miljoen. Beide bedrijven vullen elkaar vanuit geografisch oogpunt goed aan. De Spanjaarden zijn actief in Spanje, Italië, Nederland, Oost-Europa en 30 landen in Afrika en het Midden-Oosten. Continental Foods is aanwezig in Frankrijk, Duitsland, BelgIë en Scandinavië.
De Tijd - Spanjaarden kopen Devos & Lemmens
Reageer
  • Deel
Druk af