Restaurant EdiVero is gevestigd in Beringen, in Flanders Bike Valley, een trainings- en testcentrum voor wielrenners. De keuken richt zicht dan ook specifiek op topsporters en andere aanhangers van een uitgebalanceerde voeding. Waar zij meestal aangewezen zijn op hun eigen kookkunsten, krijgen ze bij Edivero de gelegenheid "op een smakelijke manier op restaurant te gaan", zoals Belgen dat zo fraai zeggen.

Edivero bereidt zijn gerechten met een minimum aan suikers en vetten en werkt bijna uitsluitend met natuurlijke, biologische ingrediënten. Toch staan er ook traditionele gerechten op de kaart die wel suiker en vetten bevatten. Daar rekent het restaurant dus een toeslag voor, in de vorm van een eigen suiker- en vettaks. Wie bijvoorbeeld suiker bij de koffie wil in plaats van zoetstof, zal daar extra voor moeten betalen.

‘Het is de kunst om gezond en lekker perfect te mixen’, zeggen de initiatiefnemers Edith Snoekx en Veronique De Locht, twee vriendinnen die het concept van Edivero ontwikkelden. Op de menukaart: havermoutpannenkoeken met tagacao (een cacaodrink gezoet met suikervervanger tagatose), glutenvrije panini's of wokgerechten bereid in kokosolie.
Dit artikel afdrukken