Edivero bereidt zijn gerechten met een minimum aan suikers en vetten en werkt bijna uitsluitend met natuurlijke, biologische ingrediënten. Toch staan er ook traditionele gerechten op de kaart die wel suiker en vetten bevatten. Daar rekent het restaurant dus een toeslag voor, in de vorm van een eigen suiker- en vettaks. Wie bijvoorbeeld suiker bij de koffie wil in plaats van zoetstof, zal daar extra voor moeten betalen.
‘Het is de kunst om gezond en lekker perfect te mixen’, zeggen de initiatiefnemers Edith Snoekx en Veronique De Locht, twee vriendinnen die het concept van Edivero ontwikkelden. Op de menukaart: havermoutpannenkoeken met tagacao (een cacaodrink gezoet met suikervervanger tagatose), glutenvrije panini's of wokgerechten bereid in kokosolie.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
‘Awel kom op, dan gaan we gewoon een deurke verder’ hoor ik al in gedachten menigeen zeggen. Misselijke kok zonder principes. Verban dan al het ongezonde uit je kombuiske, maar ga niet van twee wallekes eten.
Tja (chemische)zoetstoffen schijnen nog schadelijker dan suiker te zijn.
Mooi initiatief, maar of tagatose nou zo gezond is...