Nederland bepleit bij de EU non-castratie en controle op de berengeur aan de slachtlijn in geheel Europa.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
In Belgie eten ze wel veel dikbilstieren. Daar mag het vlees iets blanker zijn dan hier.
Hier houden we van een lekker rood stukje rundvlees. En dat heb je bij koeien wel omdat koeien anders gevoerd worden en ouder worden dan stieren. Koeien zetten ook makkelijker vet aan.
Kleur van het vlees heeft te maken met rantsoen , leeftijd en vetbedekking. Daarom ossen. Worden ouder omdat ze minder snel groeien en krijgen makkelijker een mooi vetje
Gekneusde of ontmande? O jee, denk je niet dat dat straks ook niet meer mag? Ik zou m'n mond maar houden!
En als je dit allemaal zegt: dan weet je ook dat er de nodige slagers zijn die alleen maar vrouwelijk rood vlees willen.
Mannen zijn disposables. Je hebt er niet veel van nodig. Het beste is er slechts een paar van te hebben en de rest zo snel mogelijk op te eten of anderszins te verwerken.
Heb 6 jaar geleden tegen inkoper van varkensvlees gezegd dat risico van het beleid zou kunnen wezen dat de beren de haantjes achter na zouden gaan. En dit moeten we niet willen. Half NL eet ossen en liefst met een ster. Daar hoor je niemand over.
Dat hoor ik ook. Ik hoor zelfs dat de Keurslagers daarheen zouden willen. Maar hoe moet dat nou: net als mensen hebben varkens de onhebbelijke gewoonte om 50/50 in dames en heren te werpen?
Misschien vlees van een slager die alleen zeugjes verwerkt. Dat doen er namelijk steeds meer.