Begin oktober kunnen onze zuiderburen gewoon in de supermarkt terecht voor wormenburgers. Levensmiddelenproducent Damhert ontwikkelde een lijn van burgers, nuggets en schnitzels op basis van buffalowormen. De producten zijn ook bedoeld voor de Nederlandse markt, maar zijn hier nog niet goedgekeurd voor de verkoop.

Supermarkten brengen insectenproducten
Alle grote supermarkten in België gaan de insectenproducten voeren, behalve Colruyt, Lidl en Aldi, schrijft De Levensmiddelenkrant. Delhaize gaat behalve de 'vleesvervangers' van Damhert ook twee 'spreads' introduceren met insecten. De smaken tomaat en wortel bevatten respectievelijk 4 en 6% meelwormen.

Belgen huiverig voor insecten eten
Eerder berichtten de Belgische media dat Belgen erg huiverig zijn om insecten te eten. Volgens Damhert en Delhaize is de markt wel degelijk rijp, getuige hun productintroducties. Al heeft Damhert wel zijn best gedaan eventuele huiver weg te nemen: 'van de insecten [is] geen pootje of geleding meer te herkennen is. De smaak wordt omschreven als nootachtig, met een hint richting popcorn'.

Fotocredits: 'eetbare wormen', Purple Sherbet Photography
Dit artikel afdrukken