Hoe maak je minder bekende wijnen die beter verdienen bekender?
Start een onverwachte actie waarmee je het publiek verrast. Geef een aantal bevlogen sommeliers van goede restaurants de vrije hand om echt te laten zien wat ze kunnen en .... vraag ze erover te bloggen.
Omdat er zoveel meer is dan de Cabernets, Pinots en Pinotages, Syrahs en Shirazzen, de Sauvignons Blancs, de Chardonnay's en de Steens hebben we in samenwerking met het Nederlandse Gilde van Sommeliers, een aantal bekende sommeliers en hun even befaamde restaurants een proef & blog-actie opgezet. Ga je er de komende 2 weken eten, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat je een extra glas helemaal 'off the beaten track' krijgt aangeboden.
Wie meedoen? Marcel Swaghoven van Valuas in Venlo. Nik van Lokven van Het Savarijn in Nijmegen. Said Maher van Het Seminar in Zenderen. Roy Pelgrim van De Weverij uit Oss.
En natuurlijk vonden ook wij het fantastisch dat Edwin Raben van de Wolfslaar en Ferdinand Tulen en Thérèse Boer van De Librije meteen toezeiden!
Maandag verder over de achtergronden van deze actie.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Even als reactie op Cuno. Die huiswijn in Frankrijk is ook al een aantal jaren niet meer wat het geweest is. Ook daar is de geldfactor doorgedrongen, hoewel er gelukkig nog uitzonderingen zijn!
Dick, even op je vraag waarom er geen Belgische sommeliers in de club zitten. Welnu, puur omdat wij het hier over het Nederlands Gilde van Sommeliers hebben. In België hebben ze hun eigen gilde. Overigens is er wel contact met alle clubs van de wereld via het ASI ( Association de la Sommelerie Internationale) Hoewel dit enkel een contact is waar één keer in de twee jaar een wedstrijd uit naar voren komt zou ik zelf een voorstander zijn voor meer info uitwisseling.
De sommeliers van alle landen zijn zich geloof ik nog niet helemaal bewust van de hoeveelheid kennis, vooral praktische, die ze bij zich dragen.
Iets om op te pakken voor het bestuur van het NGS denk ik!
Ik kom eens wat vaker bij jullie kijken. Is beloofd!
Op weekbasis neem ik aan ;-) We zijn er hard mee bezig.
Maar ik denk zeker dat we met vereende krachten er voor kunnen zorgen dat de wijn bij het grote publiek komt. Ook Wijnsuggestie.nl heeft een aantal projecten lopen waarmee we in ieder geval de cafe- en restaurantuitbaters gaan stimuleren voor kwaliteit te kiezen.
OK gaan we doen! Maar ... eerst maar eens beginnen bij het begin. Of hebben jullie op cheffen.nl al die 500.000 bezoekers die daarvoor nodig zijn :)