imageConsumenten die van 25 september tot en met 28 oktober drie verschillende biologische producten tegelijk kopen, kunnen naast andere prijzen wekelijks een diner thuis voor vrienden en familie winnen onder leiding van een bekende kok. Fifteen-chef Ben van Beurten, tv-kok Caspar Bürgi, Nederlands bekendste bio-kok Eric van Veluwen, of Cas Spijkers verlenen hun medewerking aan de actie. Doel is om de Nederlandse consument te verleiden eens wat vaker biologische producten te kopen. Tweederde van de consumenten koopt al wel eens biologisch, maar vaak slechts een beperkt aantal producten en in een lage frequentie. De vier koks, die elk warm voorstander zijn van het gebruik biologische producten, hopen met het initiatief bij te dragen aan de groei van de afzet van biologische producten.

Veel supermarkten, natuurvoedingswinkels en leveranciers ondersteunen de actie met winkelmateriaal, actieaanbiedingen of demonstraties. Ter gelegenheid van de actie wordt via de winkels een gratis receptenboekje van 48 bladzijden verspreid. Consumenten die drie biologische producten kopen kunnen gegevens van hun kassabon ingeven op een speciale website, . Binnen een week hoort men of men een prijs gewonnen heeft.

Minister Veerman van LNV geeft bij de opening van KunsthalKookt II op 28 september de aftrap van een ondersteunende mediacampagne op radio en internet.

bron:Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw
Dit artikel afdrukken