image
beemsterkaas


Bij de jaarlijkse World Championship Cheese Contest in Winconsin (USA) heeft Beemster haar al eerder behaalde succes van 2004 dit jaar voortgezet. Zowel voor de Beemster Very Old als voor de Beemster MiniFett Matured sleepte Beemster tijdens de internationale kaasmakerswedstrijd een gouden medaille in de wacht.
De World Championship Cheese Contest in Winconsin is een van de belangrijkste internationale kaaswedstrijden. Bij dit evenement strijden kaasmakers uit verschillende landen tegen elkaar om de titel ,Wereldkampioen Kaasmaker' te bemachtigen. In alle kaasklassen is een gouden medaille te winnen. Daarna volgt een finaleronde waarin alle gouden medaillewinnaars nogmaals getest en vergeleken worden om zo een wereldkampioen, een eerste runner up en een tweede runner up te kunnen benoemen.
Tijdens de 26e editie van het kampioenschap in Winconsin dat van 21 maart t/m 23 maart 2006 plaatsvond, is Beemster (CONO Kaasmakers) als winnaar uit de bus gekomen. Met een gouden medaille voor de Beemster Very Old in de klasse 'Open Class Hard Cheeses' en een gouden medaille voor de Beemster MiniFett Matured (alleen in Duitsland verkrijgbaar) in de klasse 'Lowfat Cheese' heeft Beemster goed gepresteerd.
In 2004 heeft Beemster tijdens hetzelfde wereldkampioenschap ook al twee medailles in de wacht gesleept. Met een gouden medaille voor de Beemster Vlaskaas in de klasse ,Open Class Hard Cheeses' en een zilveren medaille voor de BeemsterLite Belegen in de klasse 'Reduced Fat Cheese' hoorde Beemster destijds ook al bij de winnaars. De tweede runner up plaats voor de Beemster Vlaskaas maakte het resultaat toen af. Met het behalen van twee gouden medailles is het succes van 2004 dit jaar dus opnieuw waargemaakt.

bron: Culinairnet
Dit artikel afdrukken