Cono-directeur Eric Hulst liet zich in de Levensmiddelenkrant een beetje in zijn emotie kijken. De krant schrijft: Hoe de gesprekken met Superunie in de afgelopen periode zijn verlopen, wilde hij niet kwijt. "Wij hebben afspraken met Superunie gemaakt,
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Florine,aan gehakketak heb ik helemaal geen zin.Dan liever een van zichzelf bruin wentelteefje,ipv wit;-) te eten.
Jou tip heb ik ter harte genomen,niet om te volgen,maar werkelijk om het eens met bruinbroodjes te maken.
Dat van die korstjes.Niks excuus.Zo stond het in het recept.Als je mijn kleinkind zou kennen,dan begrijp je misschien waarom ze eraf moesten.Bovendien maakte ik niet de wentelteefjes,maar Zij voor ons.Het was haar initiatief.Eigen initiatieven waardeer ik tenzeerste.Dat wil ik haar niet afnemen.Vanzelfsprekend hadden die korstjes er evengoed aan kunnen blijven.Hebben we het zelfs nog even over gehad.
Zij bedacht ze zo te eten en de rest voor de vogeltjes.
We hadden uiteindelijk heel mooie wentelteefjes,waar zij enorm trots op was het Zelf gemaakt te hebben.Ook nogeens mooie bordjes uitgezocht.Nogmaals,dat is mij veel waard.Ze straalde.Complimenten doen haar goed.
Mischien dat ik dat duidelijk wilde maken.Kinderen en hun eigen initiatieven.
Ik heb tijdens mijn schilderlessen geven enorm gemerkt dat kinderen waarvan ouders erboven zaten,zich strikt aan regels hielden,weinig flexibel het meest geremd waren.Zij konden heel weinig uitzichzelf bedenken.Hadden je constant nodig in bevestiging of ze het wel ,GOED, deden.Waren zo onzeker.Zag dit fenomeen enorm terug bij de volwassenen.Jeetje,wat je af moet leren wat je vroeger goed bedoeld natuurlijk aangeleerd kreeg.
Daarmee wil ik niet zeggen dat je maar raak en het maakt niet uit kan eten.Kinderen daar niet op zou moeten wijzen.Het kan op verschillende manieren bijgebracht.
En Florine,kleinzoon vind het erg leuk dat omi en hij aardbeien met een klein schepje suiker zo lekker vinden,maar nu ook nogeens dat wij samen een worteltje knabbelen zo lekker vinden.Uit de grond van zijn tenen:Lekker he Omi.Vetcool lekkerrr.
@Anne Uuldersma. Het was bedoeld als tip (deze site wordt zoals je weet door veel mensen gelezen die misschien wel iets aan deze suggestie kunnen hebben, thats' all.
De meeste recepten voor wentelteeftjes geven nog steeds witbrood aan, maar dat is oude koek uit de tijd dat er voornamelijk witbrood werd gegeten.
En verder: Ik verbied geen suiker, ik zei alleen dat alles met suiker er wel in gaat bij kinderen. Dat is geen kritiek, gewoon een constatering. Ik houd ook van zoet, zoals je hebt begrepen.
En als je kleinkinderen van korstjes houden, waarom snijd je ze dan weg van de witte boterhammen als je wentelteefjes gaat maken? Dit is gehakketak, maar je gaat zo expliciet in op die korstjes dat het aanvoelt als een excuus waarom je die korstjes hebt weggesneden.
Waarom zou je al die moeite doen om korstjes weg te snijden als je kleinkinderen ze lekker vinden? Of beschouwen ze oude broodkorstjes als een geweldige lekkernij? Dat zou natuurlijk heel goed kunnen.
@Gerrit Jan Groothedde, ik heb me blijkbaar niet heel duidelijk uitgedrukt. Ik bedoel namelijk helemaal niet dat ik wit brood een goed idee vind en zeker niet zoals jij dat zegt bij een voorbeeldonbijt
Ik schreef die zin omdat ik anders een reactie kon verwachten dat je door een keer wit brood eten geen ziektes ontwikkelt.
Liesbeth, eenmalig witbrood eten is allemaal goed en wel, maar dit ontbijt is natuurlijk niet zo maar een eenmalig ontbijt. Het heeft een voorbeeldfunctie. Dan heb je dus echt niet nagedacht als je ultrageraffineerde kleffe kadetjes aanbiedt, die tenslotte evenmin erg voedzaam zijn.
@ulriki, wat een flauwe reactie, van mij mag iedereen alles eten.
De discussie gaat wat mij betreft over het aanleren van gezonde voedingsgewoontes.In het woord opvoeden zit niet voor niks het woord voeden. En dit soort knutselproblemen helpen opvoeders niet. Overgewicht ook bij kinderen neemt jaarlijks toe en dit leidt steeds meer tot welvaartsziekten zoals diabetes 2 en hart-/vaatziekten. Ziektekosten stijgen mede hierdoor de laatste jaren buitensporig. En dat komt niet door het eenmalig eten van wit brood maar wel door het stelselmatig eten van niet voedzame producten