Dertig Britse horeca- en cateringbedrijven gaan mensen helpen om meer groente te eten. In het kader van de campagne Pledge for Veg beloven zij om hun maaltijden gezonder te maken en meer groente en fruit aan te bieden. Zo gaat ontbijt- en lunchketen Greggs meer groente aan hun soepen en salades toevoegen, zodat die meetellen in de Five a Day.

Ook accountantsbedrijf PwC verhoogt samen met cateringbedrijf Baxter Storey de hoeveelheden fruit en groente in de kantines en geeft daarnaast meer vegetarische en veganistische opties. “Mensen moeten meer groente eten. Vier op de vijf mensen zeggen het wel te willen, maar het lastig te vinden. We hebben de voedselomgeving hard nodig om ons te helpen”, zegt Anna Taylor van Food Foundation, organisator van de campagne. “Deze bedrijfsinitiatieven helpen om mensen meer groenten te laten eten via producten die ze toch al eten.”
The Guardian - Firms pledge extra veg help for those struggling with five a day
Reageer
  • Deel
Druk af