Bij dessertproducent Boermarke in Enschede is dinsdag 27 oktober om 16.00 uur de officiële start van de regionale bedrijfsschool voor de voedingsmiddelenindustrie (RBV).

De opleiding is een initiatief van enkele ondernemingen in de regio samen met Innofood en AOC Oost Training & Projecten. De school is opgericht vanuit de overtuiging dat er binnen afzienbare tijd bij de voedingsmiddelenindustrie in de regio een tekort aan gekwalificeerde medewerkers ontstaat.

Binnen de RBV werken voedingsmiddelenbedrijven, de Werkpleinen, leerwerkbedrijven en opleidingsinstituten samen. Bedrijven kunnen aangeven waar ze behoefte aan hebben en dan wordt gezocht naar beschikbare mensen die vervolgens door leerwerkbedrijven en opleidingsinstituten worden opgeleid.

RBV is grotendeels een 'virtuele organisatie', aldus Werkplein Enschede in een persbericht. De primaire doelstellingen zijn het opstellen van een personeelsplanning, het coördineren van vraag en aanbod en het organiseren van de opleidingen voor de participerende bedrijven.


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken