Ans van Bergen van varkensmestbedrijf De Schelfer uit Geesteren heeft tijdens de Week van de Smaak Smaakvol 2008 gewonnen met haar Beantrieham. Een panel van consumenten, consulenten en concurrenten vond deze 'Parmaham uit de Achterhoek' authentiek en zeer goed van smaak.

De winnaar werd beloond met een bijdrage van duizend euro voor het inschakelen van een specialist om haar product te innoveren. De cheque aan Ans van Bergen (foto) werd uitgereikt door Nico Heukels, één van de oprichters van het Restaurant van de Toekomst, waar het evenement werd gehouden.

De bijeenkomst werd georganiseerd door innovatienetwerk voor ondernemers Syntens. Acht innovatieve ondernemers uit Oost Nederland konden hun producten laten beoordelen op smaak, verpakking, naam, presentatie, marketing en originaliteit.

De andere streekgebonden producten waren hetgegaarde vlees Boerenbest Culinair, van Samenwerking Boerenbest Culinair, appelchips van Fruitbedrijf de Woerdt, het wijnkaasje van ’t Veagerhoes B.V., Rembrandtsap van Fruitbedrijf de Sonnaville, yoghurt-bosvruchtenijs van ijsboerderij de Oude Deel, exotische paddenstoelen van Paddenstoelenrijk.nl en de rosé en witte wijnen van Wijngoed Montferland.


bron: EVMI

Dit artikel afdrukken