Om je persoonelijke drankgebruik te vergelijken met het gemiddelde in landen van over de hele wereld, brengt de BBC de Booze calculator. De Britse publieke omroep verzamelde de gegevens over de nationale alcoholconsumptie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en verwerkte die in een interactieve infographic. Door je eigen drinkgewoonten in te vullen voor wat betreft je alcoholvoorkeur en consumptieniveau, kun je jouw 'drinkidentiteit' vergelijken met het drankgebruik van mensen wereldwijd.

In de Booze calculator vul je aantal eenheden geconsumeerd bier, wijn en/of gedistilleerde dranken van afgelopen week in. De Booze Calculator vertelt je dan hoe jouw drinkgedrag zich verhoudt tot dat van je medelanders en bij welk land je drinkgewoonten het best passen. Ook brengt de Calculator de wereldwijde alcoholconsumptie in kaart, net als het meest favoriete alcoholische drankje van elk land.



Goed om te weten: in Nederland drink je je biertje in de kroeg vaak uit een vaasje van 250ml of een fluitje of stapelglas van 200ml. In een wijnglas wordt zit volgens de glazenstandaard 150 ml. geschonken. In een Nederlands likeurglas zit war weer meer dan bij de Britten, 35 ml.
Dit artikel afdrukken