In de Ondertussen van maandag 6 april vallen mij deze berichten op:

- het lenteweer wakkert aan om te gaan tuinieren. Dat je daar niet per se een hele grote tuin voor hoeft te hebben, laat Roomed zien. In een kleine tuin kun je namelijk prima verticaal tuinieren. Met behulp van houten pallets, een draadhek of houten planken kun je de planten de hoogte in laten groeien. Verticaal tuinieren kost wel iets meer tijd en aandacht dan het onderhouden van een normale tuin. Je moet namelijk op tijd onkruid wieden, plantenvoeding geven en bemesten. Ook heeft een verticale tuin meer water nodig, omdat de grond sneller uitdroogt. Niet zo duurzaam misschien, maar je hebt nu toch de tijd.

- in het Brabantse Bavel werd afgelopen weekend een straatbingo gehouden. Trouw schrijft erover. Maar liefst 39 van de 45 huishoudens uit wijk de Duivenlaar deden mee. Zij maakten er een feestje van, ieder in zijn eigen voortuin. Via een geluidsinstallatie met microfoon riep initiator Meike de nummers om. Bij de kreet “BINGO!” van één van de buren, controleerde haar partner Gertjan de kaarten. Via de buurt-app, zodat iedereen in zijn eigen tuin kon blijven. Bij een correcte bingo kwam hij een vlaggetje in de grond steken en mocht de winnaar een liedje aanvragen. Valse bingo’s werden uiteraard gestraft.

- bellen is veel beter voor je dan appen, schrijft het Algemeen Dagblad. Doordat je de stem hoort van degene die je mist, maakt je lichaam oxytocine aan. Van dat knuffelhormoon – dat doorgaans vrijkomt bij aanrakingen – word je blij. Ook via de telefoon dus, bevestigt Ellen de Bruin, hoogleraar neurocognitieve klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. Voornamelijk ouderen en mensen die bovengemiddeld veel last hebben van angstige of depressieve gevoelens zijn gebaat bij een kletspraatje. “Pak de telefoon of ga videobellen. Dat is een van de beste dingen je momenteel kunt doen”, aldus de Bruin.

Vandaag was de eerste officiële warme dag van het jaar – bij weerstation De Bilt werd 22,6 graden gemeten (NU.nl). Nederlanders zijn massaal aan het stoepkrijten geslagen (RTL). Bol.com en Blokker lieten weten dat zij in vergelijkbare perioden nooit zo veel stoepkrijt verkochten als afgelopen week, maar ook Action en Intertoys merkten de populariteit van het krijt op.
Koffieketen Pret à Manger heeft het veelgevraagde geheime recept van zijn chocolate chip cookie met de wereld gedeeld (The Independent). De Foodlog-redactie heeft vanochtend begrepen dat een Foodlog-stagiair graag chocolate chip cookies bakt. We hopen dat hij zijn recept bakt voor de redactie als we elkaar eindelijk weer fysiek mogen zien als Nederland weer unlocked is!

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken