Vandaag meldt Sipko Schat, voorzitter van de Raad van Commissarissen, in een persbericht: "Na de aangekondigde benoeming van Francis Kint als nieuwe CEO, ben ik blij ook een nieuw lid van de raad van commissarissen te mogen verwelkomen. Met Marieke Bax halen we niet alleen een zeer ervaren commissaris in huis, maar ook iemand met uitgebreide financiele kennis o.a. opgedaan bij de vleesdivisie van Sara Lee Corporation. Ze zal als voorzitter van de auditcommissie, een belangrijke bijdrage leveren."

Eerder deze maand maakte Vion bekend Francis Kint te benoemen tot nieuwe CEO. Na de Raad van Bestuur is nu ook de Raad van Commissarissen compleet. Deze bestaat uit Sipko Schat (voorzitter), Marieke Bax (per 1 oktober a.s.), Tom Heidman (benoemd per 1 september a.s.), Toon van Hoof, Hans Huijbers, Ton van der Laan en Ronald Lotgerink.

Verhoging financieringsfaciliteit
Daarnaast meldt Vion dat de financieringsfaciliteit van € 100 miljoen, in juni van dit jaar afgesloten met ABN AMRO Commercial Finance en NIBC per vandaag is opgehoogd naar € 125 miljoen. Bank of America Merrill Lynch participeert met € 40 miljoen in de faciliteit. "Daarmee is de financiële basis van Vion verder versterkt", besluit het persbericht.

Fotocredits: Vion Food
Dit artikel afdrukken