Johma (salades), Subway (fast food), Bakker Bart (belegde broodjes) , NH (hotels) en Qizini (verpakte broodjes) kiezen in 2015 voor vlees van varkens met een ster. Nu dit voor elkaar is, zet Wakker Dier Kips en Dr Oetker onder druk. Dat schrijft Nos.nl.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Annechien, toen biologisch boven het aandeel van 5% uitkwam, daalde de toegevoegde waarde al.
Dick, de ster is nog helemaal geen norm in NL. Bedrijven gaan over naar 1 ster onder druk van Wakker Dier. En daarnaast claimen ze nog extra tijd. Die krijgen ze blijkbaar ook. Die tijd moet gekocht worden omdat er anders een tekort aan 1 ster vlees komt. Tekorten moeten voorkomen worden, want een tekort drijft de prijs op en dat mag niet.
Zou dit niet een kwestie zijn voor de mededingingsautoriteit?
Annechien, millennia geleden had men in het Chinese Rijk al differentiatie in boerenbedrijven die onder verschillende omstandigheden moesten boeren. Dat is hier niet de bedoeling. De bedoeling is goedkoop, goedkoop, goedkoop, tegen de allerlaagste prijs. Overproductie tegen de klippen op. Dat alles wordt ingepeperd met een zgn wetenschappelijke economische ideologie voor allen. Nobody to blame. Afwachten tot de zeven magere jaren komen en dan cashen.
Annechien, als een ster de norm wordt, dan is'ie niet meer onderscheidend en dus niets meer waard. Is dat niet precies het effect wat je hier ziet?
Nog even een wat late reactie. Hier zit iets fundamenteel NIET GOED. Varkenshouders mogen wel een inspanning leveren: minder dieren houden (doordat ze meer ruimte krijgen, kunnen er minder in de stal) en meer speeltjes (dat kost meer), maar "de consument merkt er niks van: het vlees kost evenveel"!!!
Waarom heeft nog niemand dat gezien en opgemerkt. Dat is toch krom. Je weet toch ook wel dat het rijden in een Mercedes duurder is dan in een SEAT....
Maar voor vlees valt dat bijna niemand op. Dat moest mij nog even van het hart vanavond.