De Chinese zoekmachine Baidu (zeg maar het Chinese Google) introduceert een nieuwe gadget: 'smart' eetstokjes, meldt The Independent. In het door voedselschandalen geteisterde land moeten de eetstokjes, Kuaisou, de consument beschermen tegen vervuilde grondstoffen zoals gerecyclede kookolie. Bij het zien van een YouTube-filmpje dat dit voorjaar de ronde deed, dachten velen nog dat het om een grapje ging. Maar de respons was zo overweldigend, dat Baidu meteen aan het ontwikkelen is geslagen.



Volgens topman Robin Li, die een videodemo van de slimme stokjes liet zien tijdens Baidu's jaarlijkse technologie conferentie, zal het "in de toekomst mogelijk zijn, via Baidu Kuaisou, de herkomst van olie en water en andere voedingsmiddelen te weten - of ze bedorven zijn en welke voedingsstoffen ze bevatten", citeert de krant. De bevindingen van de sensoren in de stokjes zullen via smartphones, tablets of wearables.beschikbaar komen. Dat betekent dus dat ze meteen een belangrijk onderdeel van de tools van de Quantified Self-liefhebbers zullen worden.

Het is nog niet bekend wanneer de smart eetstokjes op de markt gaan komen of wat ze moeten gaan kosten. Wij van Foodlog willen ze graag zo snel mogelijk testen!

Fotocredits: Baidu Kuaisou, via The Independent
Dit artikel afdrukken