Van de ouders met kinderen jonger dan 4 jaar, zegt 80% zelf eten voor het kind klaar te maken. Ruim 1 op de 10 ouders doet dit vier keer per dag. Twee op de vijf ouders vinden het eenvoudig om zelf maaltijden voor het kind klaar te maken (dankzij keukenapparaten als blenders en de Magic Bullet) en ruim 56% vindt eigengemaakt eten betrouwbaar. Bijna de helft (45%) van de ouders noemt als belangrijkste reden om zelf aan de slag te gaan dat ze weten welke ingrediënten er gebruikt worden. Daarbij benoemen ze ook dat het goedkoper is om zelf babyvoeding te maken.
Onderzoekster Amy Price van Mintel: “Nu er zoveel aandacht is voor de consumptie van suiker, willen veel ouders meer controle over wat het kind eet. Daarom kiezen ze ervoor om hun kinderen vooral zelfgemaakte gerechten voor te schotelen. Dat ouders zelfgemaakte voeding als een hoogwaardiger product zien dan dat wat uit de fabriek komt, betekent dat fabrikanten iets moeten veranderen als ze de verkoopcijfers weer willen zien stijgen.”
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als ze tenminste weten wat ze doen... Ik moet bekennen dat ik het zelf bar eng zou vinden om dat zelf te moeten doen - met zulke kwetsbare proefkonijntjes als een baby die net van de borst komt. En 80% van alle ouders????? Zouden die zich echt allemaal grondig hebben geïnformeerd over wat er allemaal bij komt kijken? En dan nog - ook al weet je wat erin moet, en hoe het bereid moet worden, kun je als ouder in je uppie ook zeker zijn dat de grondstoffen van de juiste kwaliteit, en vrij van verontreinigingen zijn? Zonder je eigen lab?
Dikke duim voor die ouders!!!