Als een werknemer na een bedrijfsborrel onder invloed een ongeval veroorzaakt, kan hij zijn werkgever aansprakelijk stellen voor de schade. Brancheorganisatie Bovag waarschuwt hiervoor Aanleiding voor de waarschuwing is de nieuwe alcohollimiet van 0,2 promille die sinds zondag geldt voor bestuurders die vijf jaar of minder hun rijbewijs hebben.
Goed werkgeversschap
'Met de nieuwe limiet zijn de jongeren na één biertje al in overtreding. Wanneer ze tijdens de thuisreis schade veroorzaken, kan het bedrijf in het kader van goed werkgeversschap door het slachtoffer van het ongeval aansprakelijk worden gesteld', legt Rob Boon van de Bovag in het AD uit.
Hij krijgt bijval van hoogleraar privaatrecht M. Wissink van de Rijksuniversiteit Groningen. 'Wanneer een advocaat een schadevergoeding wil, zal hij zo veel mogelijk partijen proberen aan te spreken. Dan kan je na een bedrijfsborrel ook aan de werkgever denken.'

MKB Nederland
MKB Nederland is van mening dat de verantwoordelijkheid voor het nuttigen van alcohol op een bedrijfsborrel geheel bij de werknemer ligt.


Bron: zibb.nl
Dit artikel afdrukken