Koppert Cress moet €40.000 belasting betalen bovenop de gezonde lunch die het bedrijf zijn personeel tijdens de lunch al gratis voorzet. Het haalde bakzeil bij de rechter in de zaak die eigenaar Rob Baan aanspande omdat hij meent geen verkapt loon aan te bieden maar aan bescherming doet van de gezondheid van de mensen die voor hem werken.

Baan beroept zich op de Arbowet en zijn plicht om werknemers een veilige werkomgeving te bieden. De rechtbank oordeelde echter dat de lunch niet direct verbonden is met het werk van Koppert Cress personeel zoals de Arbowet voorschrijft. Dit geldt volgens rechter ook als het ten doel heeft een bijdrage te leveren aan de gezondheid van de werknemers. Werkschoenen zijn volgens de rechter Arbo-conform en een verantwoordelijkheid die de werkgever mag vergoeden, maar gezonde voeding niet.

Baan is niet van plan zijn strijd tegen de Belastingdienst op te geven. "Ik ga in hoger beroep, binnen zes weken", laat hij weten op Omroep West. "Het gaat me om het principe dat je gestraft wordt, terwijl je iets goed doet."
Reageer
  • Deel
Druk af