Door bij de maaltijd een beetje azijn te nemen, kun je je risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanmerkelijk verlagen. Dat vonden Amerikaanse onderzoekers van de Arizona State University. Het onderzoek is gepubliceerd in the Journal of Functional Foods. De azijn verlaagt de bloedsuikerspiegel snel en blijvend bij gezonde volwassenen met een verhoogd risico op diabetes 2. De onderzoekers vermoeden dat het azijnzuur invloed heeft op de vertering van koolhydraten en een 'anti-glycemisch' effect heeft. Ook verbetert de azijn de vergistingsprocessen in de dikke darm. Dat schrijft AFN.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Weer een verwarrend stukje. Wat denk je dat veel mensen nu zullen gaan denken?
""oh, dus dat pak koekjes, zak chips, 3x per dag een Mac maaltijd en al die andere tussendoortjes kunnen gewoon, want ik neem een beetje azijn bij mijn eten""
Het zal heus wel werken, maar toch niet als je eetpatroon ongezond is en blijft.