Jean-Paul Bruneteau heeft in Australië de 'eet meer motten'-campagne opgezet. Volgens de kok is eten de methode om een einde te maken aan de heersende mottenplaag. Bruneteau verwerkt al zo'n 11 jaar motten in z'n gerechten. Hij haalde zijn inspiratie bij de aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, die ook motten op het menu hebben staan. Zie dit filmpje.
Popcorn
'De motten smaken als hazelnoot en zijn knapperig als popcorn', zegt de kok. 'Je trekt best eerst de vleugels uit. Dan gooi je de motten voor zowat drie minuten in de oven nadat je ze met wat olie hebt besprenkeld.' Overigens zijn motten wel minder gezond. Door het gebruik van pesticiden bevatten de diertjes arsenicum.
bron: EVMI
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
OF ze hadden wel trek en dan weet je meteen dat ze arsenicum niet zo heel goed verdroegen ;)
Ooit eens een artikel onder ogen gehad over gieren die bij bosjes omvielen. De vraten de kadavers op van de boeren, die hun koetjes keurig diclofenac gaven. Konden die gieren niet zo goed over. Gevolg, kraaienplaag (die een stuk minder efficiënt blijken ook nog).
OF hebben geen trek in mot-met-arsenicum ;-).
Die hadden geen last van de harde westelijke wind en zitten nu "thuis" honger te lijden. ;)
In eerste instantie las ik : eet marmotten. Moth in het engels is iets meer dan onze mot, die met kledingvraag geassocieerd wordt. Meer type vlinder, en voor zover ik me kan herinneren vinden de Abo's vooral de rupsvorm erg smakelijk. Als deze moths een plaag zijn, waar zijn dan hun natuurlijke vijanden gebleven?
Wie is de eerste Nederlandse kok die dit gaat proberen? of is dit meer iets voor Wageningen.