Australische wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om hun landgenoten meer groente te laten eten en tegelijkertijd bij te dragen aan minder voedselverspilling, meldt The Guardian. Onverkoopbare, lelijke struiken broccoli worden vermalen tot een poeder, dat toegevoegd kan worden aan smoothies, gebak, soep en zelfs koffie. Zo proberen de onderzoekers de groenteconsumptie van Australiërs te verhogen. Uit een CSIRO-onderzoek van vorig jaar bleek dat 4 op de 5 Australiërs dagelijks te weinig groente en fruit eten. Twee eetlepels poeder bevatten evenveel vezels, vitamine B6 en E en mangaan als een portie broccoli. Verwerken van de onverkoopbare broccoli helpt voedselverspilling tegengaan; of het economisch aantrekkelijk is moet nog blijken. Vooralsnog roert nog maar 1 café in Melbourne het poeder door de koffie. Of het effect net zo gezond is als echte broccoli is nog even de vraag. Hoe meer je broccoli bewerkt, hoe meer de gezonde eigenschappen van juist die groente verloren gaan, zeggen weer andere wetenschappers.
The Guardian - Broccoli coffee: scientists create new way to eat more greens
  • Deel
Druk af