Deze maand startte Meat & Livestock Australia (MLA) een campagne om Australiërs meer rundvlees te laten eten, meldt Global Meat News.

Met de actie promoot koepelorganisatie MLA de gezondheidsvoordelen van het eten van rundvlees.

De campagne ‘you’re better on beef’ richt zich op hard werkende gezinsleden, die waarde hechten aan goede voeding. Rundvlees is rijk aan eiwitten, ijzer en zink. Omdat het leven vol fysieke uitdagingen zit en rundvlees alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt om die aan te kunnen, moet je vlees eten, zegt het 21e eeuwse vlees-mevrouw-u-weet-wel-waarom filmpje dat bij ons volstrekt ondenkbaar is geworden.



Aussie eet drie keer zoveel vlees als wij
Dat het gezond of duurzaam is om juist wat minder vlees te eten is in Australië klaarblijkelijk geen onderwerp van gesprek. Het land is, na Hong Kong, Vietnam en Japan, de grootste vleeseter ter wereld. Australiërs eten gemiddeld 432 gram vlees per dag, dat komt overeen met 17% van hun voedselinname. Uitgaande van de verkopen, eten Nederlanders 134 gram vlees en vleesproducten per dag. Dat komt neer op minder dan een derde van de vleesconsumptie van een Aussie.

Fotocredits: You’re Better on Beef via Facebook
Dit artikel afdrukken