"Die zijn gek" was de meest gehoorde reactie die de Limburgse familie Heger hoorde toen ze besloten de verkoop - en vanaf volgend jaar ook de teelt - van hun zelfgeteelde asperges te verplaatsen naar Lijnden in Noord-Holland, 'onder de rook van Amsterdam'.
De héle familie Heger, van de zeventigers Maria en Wiel en hun zoon en schoondochter is in het Randstedelijke avontuur gestapt. Dit jaar verkopen ze hun Limburgse asperges nog vanuit een loods in Lijnden. Maar volgend jaar zullen ook de asperges daar ter plekke geteeld, gestoken, gewassen en geschild gaan worden. De grond in Lijnden bleek ideaal te zijn voor de aspergeteelt: "Een zanderige grond, maar met genoeg mineralen. Dan krijg je de beste asperges," zegt Wiel in Het Parool.
Dit artikel afdrukken
De héle familie Heger, van de zeventigers Maria en Wiel en hun zoon en schoondochter is in het Randstedelijke avontuur gestapt. Dit jaar verkopen ze hun Limburgse asperges nog vanuit een loods in Lijnden. Maar volgend jaar zullen ook de asperges daar ter plekke geteeld, gestoken, gewassen en geschild gaan worden. De grond in Lijnden bleek ideaal te zijn voor de aspergeteelt: "Een zanderige grond, maar met genoeg mineralen. Dan krijg je de beste asperges," zegt Wiel in Het Parool.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook