Onder concurrenten oogst de aanprijzing verbazing. Het bedrijf spreekt zich impliciet immers negatief uit over producten mét rommel die het - samen met concurrenten - ook op de markt brengt.
Wat natuurlijk is volgens Arla kun je hier uitgebreid lezen.
Op VMT zegt Dennis Iseger, manager Corporate Social Responsability & Communications dat er binnen Arla flink wat discussie is geweest over wat 0% rommel is. Daar kwam in ieder geval dit uit: “gemodificeerd zetmeel of sucralose zitten niet in onze nieuwe drinkyoghurt."
De nieuwe drinkyoghurts zijn gezoet met geconcentreerd druivensap en stevia-extract om hun suikergehalte laag te houden. De range is aanvankelijk alleen in retail verkrijgbaar. Later volgt het out-of-homekanaal.
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
ps net zoals het toestaan van E250 in 'biologische' vleeswaar biologisch ONLOGISCH is... dat was een puur commerciële beslissing om biologische vleeswaar in de supermarkten te krijgen. En intussen moet ik maar aan échte (lekkere) biologische vleeswaar zien te komen... ik ken maar één slager, (te) verder weg.... :(
Fruitsap/ groenten bij de (hier zo populaire) leverworst, ham en spek is de enige maatregel die ik uiteindelijk kan nemen... behalve bij die sporadische (niet-biologische) ham die origineel gedroogd is zonder E250. Maar (gesneden) rucola e.d. blijft lekker op iedere sandwich die je voor jezelf of je kind klaarmaakt, net zoals die groenten-omelet en verse sap ;)
Al mijn 4 kinderen hebben dit super-gewaardeerd... (waarderen dit nog steeds) en ze hebben er veel van geleerd (en de rest van de klas maar kijken... maar niet leren ben ik bang).
De basisschool geeft totaal geen basis voor voedingskundig denken, terwijl dit zo belangrijk is in een mensenleven. Net zomin als de Middelbare School. Te gek voor woorden.
#30: dat lijkt me alleen maar consequent biologisch logisch
Steviol glycosiden mogen ook niet in biologische producten, ook al zou het van biologisch geteelde stevia plantjes komen.
Maar afgezien daarvan - ik zou geen stevia blaadjes gebruiken in mijn yoghurt-smoothies ;)
Niet te geloven Liesbeth... absurd... dat is net zoiets als theeblaadjes verbieden en thee-extract (met verwijderde flavonen) niet. Welke redenen draagt de EU daarvoor aan? Waarop baseert ze dat chemisch bewerkte glycosiden beter zijn terwijl juist daarover (wetenschappelijke) twijfels zijn te vinden? Bedrijfspolitiek? Hetzelfde verhaal als bij aspartaam en sucralose? Toelating van E-nummers.... heerlijk voor die ratten, 6 maanden lang. Het summum van smaak en gezondheid.