Apple gaat met de nieuwe versie van iOS en de iWatch sterk inzetten op het verzamelen en bijhouden van gegevens over de gezondheid van de drager. Stappentellers, reminders wanneer je medicijnen te nemen, hoeveelheid verbrande calorieën, gewichtsbeheersing, dagelijkse activiteit, bloeddruk, hartslag... Het lijkt erop dat dit allemaal mogelijk gaat worden met de iWatch, al dan niet in combinatie met nieuwe iOS-8 apps.

De geruchten over deze ontwikkeling zijn versterkt na een bijeenkomst van Apple-topmensen en de Amerikaanse FDA. Eerder nam Apple al medische ingenieurs en fitnessexperts aan, schrijft NU.nl.

Het gerucht zou ondersteund worden door een vergadering tussen de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit en een aantal hooggeplaatste mensen van Apple. Daarnaast nam Apple onlangs nog een aantal medische ingenieurs aan en een fitness-expert afkomstig van Nike.
Wanneer het slimme horloge van Apple op de markt zal verschijnen is niet precies duidelijk. Volgens sommige geruchten zou de iWatch gelijktijdig met de volgende iPhone worden aangekondigd en in oktober 2014 op de markt komen.
Dit artikel afdrukken