Apple is zo zoetjesaan een heel team van medische technologie-experts aan het opbouwen. Dat leidde Reuters af uit de analyse van de LinkedIn-profielen van recente instromers bij Apple. De medische en biotechnologie-industrie kijkt het met argusogen aan, omdat de nieuwe Apple-medewerkers bij hun vorige werkgevers veel kennis en zelfs bedrijfsgeheimen zouden hebben meegenomen. De lijst met 'overlopers' is indrukwekkend en het meest gebruikelijke commentaar bij vragen is: 'no comment', schrijft Reuters.

Apple zou de nieuw verworven expertise, waarbij sensortechnologie bovenaan staat, willen gaan toepassen in de iWatch. Dat zou wel eens het langverwachte nieuwe product kunnen zijn waarmee Apple een nieuwe markt aan wil - en moet - boren.
Met de nieuwe technologieën zou Apple nog veel meer kunnen gaan monitoren dan er op dit moment met gezondheidsapps mogelijk is, van bloedsuikerniveaus tot eetpatronen. Een Reuters-bron zegt dat Apple's aspiraties verder reiken dan alleen draagbare gadgets - die in de VS na gemiddeld 6 maanden alweer gedumpt worden. Apple zou 'een volledig gezondheidsplatform overwegen dat gezondheid- en fitnessdiensten aanbiedt naar het model van de Appstore'.
Dit artikel afdrukken