
Hoewel we dat helemaal vergeten zijn: de herfst is het seizoen van de verse appels. De rest van het jaar eet je appels die in koelhuizen bewaard zijn (of uit heel andere delen van de wereld komen waar winter en zomer omgekeerd zijn aan de onze).
Vorige week at ik een aantal appels van oude appelbomen in de buurt van Béziers. Het ras zou ik echt niet weten. Maar ze hadden smáák. Degene voor wie ik er ook een paar van de boom had gehaald - hij wilde ze eerst niet - was verrast. Zó verrast dat hij er nog een paar wilde.
Via de mooie plaatjes categorie food porn op slashfood.com kwam ik op het foodlog van tartelette. Wat een appel en wat een recept (wel heel wat suiker, maar daar heb je dan ook echte vezels bij!)!
Die van vorige week mogen van mij ook rauw! Misschien alvast een tip voor komend weekend: ga op zoek naar oude appelbomen en proef eens wat een intense smaak die kleine appeltjes hebben waarvan je denkt dat ze mislukt zijn.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hi Helene, thx for stopping by! Your apple is so beautiful, full of lust!
I simply referred to your recipe while talking about traditional apple varieties. There‚s a lot of talk about ‚forgotten‚ vegs and fruits in this country (though hardly anyone is talking about old varietals, or has ever tasted them).
Btw, I am proud to see this posting has developed into a trilingual one ;-)
Thanks for linking my blog, but I have no idea what you said! Help!
Les pommes fruits de votre jardin sont petites , irrégulières, parfois rabougries et souvent de races disparues des standars des pépigniéristes et pourtant elles vous réservents des surprises:elles ont un goût concentré qui n'est pas dilué par des arrosages intempestifs et des produits variés et multiples pour les rendre dignes de figurer dans les rayons des supermarchés où tout est dans le look !!!