image

Hoewel we dat helemaal vergeten zijn: de herfst is het seizoen van de verse appels. De rest van het jaar eet je appels die in koelhuizen bewaard zijn (of uit heel andere delen van de wereld komen waar winter en zomer omgekeerd zijn aan de onze).

Vorige week at ik een aantal appels van oude appelbomen in de buurt van Béziers. Het ras zou ik echt niet weten. Maar ze hadden smáák. Degene voor wie ik er ook een paar van de boom had gehaald - hij wilde ze eerst niet - was verrast. Zó verrast dat hij er nog een paar wilde.

Via de mooie plaatjes categorie food porn op slashfood.com kwam ik op het foodlog van tartelette. Wat een appel en wat een recept (wel heel wat suiker, maar daar heb je dan ook echte vezels bij!)!

Die van vorige week mogen van mij ook rauw! Misschien alvast een tip voor komend weekend: ga op zoek naar oude appelbomen en proef eens wat een intense smaak die kleine appeltjes hebben waarvan je denkt dat ze mislukt zijn.
Dit artikel afdrukken