PortionSize, zo heet de app die een foto van je maaltijd herkent en vervolgens berekent hoeveel calorieën erin zitten.

“Een belangrijke factor in gewichtsbehoud of gewichtsverlies is het eten van de juiste hoeveelheid voedsel”, zegt de Amerikaan Corby Martin, hoogleraar en ontwikkelaar van de app. Maar het bijhouden van een voedingsdagboek is nogal onnauwkeurig omdat mensen onderschatten hoeveel ze werkelijk eten.

Omdat portiegroottes variëren, is het lastig in te schatten hoeveel mensen werkelijk eten. We zijn bovendien de afgelopen 20 jaar meer gaan eten. “Wat mensen nu zien als een normale portie is eigenlijk te veel voor één persoon”, zegt John Apolzan, Assistent Hoogleraar en mede-ontwikkelaar van de app. Dit fenomeen wordt portievervorming genoemd.

PortionSize helpt portievervorming weer om te buigen. Het biedt je een betaalbare, gebruiksvriendelijke manier om te meten hoeveel je eet. De app verwerkt alle voedingsgegevens van je maaltijd in een overzichtelijke tabel zodat je meteen ziet hoeveel meer je hebt gegeten dan je wilde. Je kunt meteen zien hoeveel je gegeten hebt in relatie tot je voedingsplan.

De app voegt zich in het rijtje van apps en gadgets die het makkelijker maken om te meten hoeveel je eet.
EurekAlert - EurekAlert! Science News Service from AAAS
Reageer
  • Deel
Druk af