Alles weer normaal? Dat lijkt het geval te zijn met veggie. Op de Anuga, de belangrijkste vakbeurs voor trends in de voedingssector dit jaar, waren veel experts het erover eens dat de belangstelling voor veggie vlees afneemt. In de "Fleischhalle"was het aantal "veggie-exposanten" op minder dan twee handen te tellen. De vleesindustrie, die op de Keulse beurs 5,5 hectare beslaat, lijkt de scepter weer stevig in de hand te hebben. "Ongeveer 900 exposanten uit meer dan 100 landen zullen een nieuw record neerzetten", denkt Topagrar.
Topagrar - Anuga: Veggiehype vorbei, Fleisch liegt im Trend
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als je Hal 11.2 bezocht hebt, hammen en worsten, ben je acuut vegetarier geworden. Het is een haast wanstaltig beeld van al die hangende varkensbillen en worsten. Spaans en Italiaans en piepklein het Gentse Ganda.
Het is idd een raar woord, vleesvervanger kani kdan nog inkomen. Ik denk bij vegavlees altijd aan een koe die werkelijk alleen maar in het weiland loopt te grazen en geen insecten oid als bijvoer in de stal krijgt. Reken ik die paar insecten die de koe met het gras mee binnenkrijgt niet mee......
Mijn interesse voor de vegaslager is iig op 0, want vandeweek zag ik een koelbak bij de AH ermee vol liggen, ik pak 1 doosje op om de ingrediënten te lezen, hups, meteen weer terug, vol met soja. Als ik vega wil eten neem ik wel quorn, of een groenteburger, falafel of zelfs een kaasburger.
Minder vegavlees? Kan de redactie uitleggen wat de rationale van dit soort terminologie is en waarom Foodlog die hanteert? Meer vlees of minder vegetarisch, dat is duidelijk. Vegavleex klinkt populistisch en (dat) is niet Foodlog-waardig.