Zoals gisteren beloofd, zet ik nog wat prijzen op een rij van dergelijke poeders. Ik ging ervoor naar Albert
Onder de streep, zie je de prijzen per potje en per vergelijkbaar gemaakte kilo-inhoud op een rij. Op de eerste positie gaan de gedroogde sjalottenpartjes van Marqt (als grondstof duurder dan gewone gele uien) en het uienpoeder van deze nieuwe boerensuper. De inhoud van beide potjes komt van grote droogkruidenmaker Verstegen.
- Marqt 'Sjalot - heel': potjesprijs € 2,99 / kiloprijs €186,88 (producent: Verstegen)
- Marqt 'Ui - poeder': potjesprijs € 2,99 / kiloprijs 72,90 (producent: Verstegen)
- Verstegen 'Knoflookpoeder': potjesadviesprijs € 1,09 / kiloprijs € 31,14
- AH 'Knoflookpoeder' : potjesprijs € 1,40 / kiloprijs € 31,11
- AH 'Knoflookpoeder, biologisch': potjesprijs € 1,80 / kiloprijs € 36,00
- Drogheria, 'Knoflooksnippers', in pot met maalmechanisme: potjesprijs € 1,86 / kiloprijs € 37,20
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Vandaag bij een mislukt kook expiriment per ongeluk gedroogde knoflook gemaakt. Wilde eigenlijk knoflook poffen voor in de champignonsoep maar had geen bol knoflook meer en had dus halve tenen (ze hadden een stukje groen in het midden dat ik er uit heb gehaald) in de oven gelegd op 160 graden en ben ze daarna vergeten. Na een half uur de oven uitgedraaid en ze omdat ze duidelijk niet gepoft waren in de hete oven laten liggen. Toen ik ze er een half uur later uithaalde had ik gedroogde knoflook die wel rook naar gepofte knoflook dus toen heb ik het toch maar in de soep gedaan. Bij deze geeft ik toe dat gedroogde knoflook iets toe kan voegen aan de smaak, de soep is erg lekker geworden!
Ik zal het eens proberen. Misschien ontdek ik daardoor weer iets nieuws. Ga ik alleen wel goed op de prijs letten ;-)
Dat gaat niet makkelijk, want je kunt niet zomaar vriesdrogen. Geintje (maar echt waar): we hebben nu al die poedertjes en uitjes in huis. Mijn vrouw wreef met het uienpoeder van 72,90 de kilo het stoofvlees in dat ze vandaag maakte. We constateerden dat het toch echt een lekkere 'edge' kreeg. Een salade - zoals van Carin in het oorspronkelijke lijntje - proberen we van de week eens.
Ander serieus geintje: we constateerden dat we in Utrecht nooit uien- en knoflookpoeder gebruiken en het niet in huis hebben. In ons Franse huis wel. We hadden er nog nooit bij stilgestaan. Ook niet bij de prijzen ;-)
"Heilig" is een groot woord maar ik heb zelf nog niet echt een functie gevonden. En natuurlijk gaat het over de prijs. En in het kader daarvan kun je ze misschien beter zelf drogen.
Hoezo is vers lekkerder?
Jurgen doet hier of een bakkie gedroogde uien te vergelijken zou zijn met Ch d'Yquem. Dat is al een forse vergelijking. Jij, MarionW, verklaart vers heilig. Dit gaat gewoon over de prijs! (ik denk overigens dat die uitjes wel degelijk een functie hebben - maar niet tot elke prijs).