Met name in de Engelstalige wereld is veel te doen over borstvoeden in het openbaar. In de VS worden borstvoedende moeders soms weggestuurd als criminelen of zonderlingen. In Engeland werd de jonge moeder Louise Burns in het Claridge's Hotel recent gevraagd zich te bedekken met een doek om borst, tepel en kind aan het oog van mogelijk gegeneerde omstanders te onttrekken.

Een kussen erbij?
Hoe anders gaat het bij Antonio Carluccio, de koning van de Italiaanse keuken in Engeland. Dat vertelt oma Corinne Haynes in The Guardian. Zij lunchte reeds enkele jaren geleden bij Carluccio in zijn restaurant in Covent Garden, Londen, met haar dochter. Het restaurant was bomvol, maar chef Carluccio zelf heette het via de borst mee-etende kind van harte welkom als toekomstige klant van zijn restaurant en vroeg of de moeder een kussen nodig had om het kleinkind van Corinne beter van dienst te kunnen zijn.

Preutser
De anekdote van Haynes herinnert een inmiddels oudere dame aan een Parijs restaurant waar ze in 1957 at en haar kind wilde borstvoeden. Waar dat kan? vroeg ze de ober. Die keek heel verbaasd en zei: “Gewoon hier, mevrouw, gewoon hier natuurlijk.”

Het is net of we stukken preutser zijn geworden. Het kan natuurlijk ook zijn dat het aantal militant in het openbaar voedende vrouwen is toegenomen. Vroeger was de fles modern.
Over voedgedrag in openbare gelegenheden zijn geen cijfers beschikbaar.

Louise Burns met de afdekkende doek:


Fotocredits: Louise Burns, twitter
Dit artikel afdrukken