Na Izegem en Tielt brengt Animal Rights opnieuw schokkende beelden naar buiten uit een Vlaams slachthuis. In de beelden is te zien hoe kalveren routinematig worden bewerkt met een elektrische veedrijver, dieren met drijfstokken in het gezicht geslagen en in de anus gepord, gewelddadig aan hun oren en hun staart getrokken, en ze worden geschopt en zich verzettende runderen worden mishandeld met het pneumatische penschiettoestel.

Dat schrijft Animal Rights onder een video die met verborgen camera's werd gemaakt in de slachterij die behoort tot de Nederlandse VanDrie Groep.

De slachterij zal in 2020 worden gesloten, volgens de bedrijfsplanning. Animal Rights pleit in De Morgen voor directe sluiting.

In De Morgen ontkent VanDrie dat in het slachthuis dieren niet goed behandeld worden. “Die beelden wil ik wel eens zien. Er wordt niet geslagen bij ons. Wij hebben 24-op-24-camerabewaking om te zorgen dat dit niet gebeurt”, zegt hoofd productie van de Hasseltse vestiging Martijn Van De Wiel.


Animal Rights brengt schokkende beelden naar buiten uit een Vlaams slachthuis van de Nederlandse VanDrie Group. from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.

De Morgen - Opnieuw schokkende beelden uit Vlaams slachthuis: ?Tijd voor grootschalig onderzoek?
  • Deel
Druk af