McDonald’s doet het plastic bestek de deur uit en serveert voortaan houten bestek bij zijn ijsjes en salades. Daarmee bespaart de fastfoodketen jaarlijks zo'n 102.000 kilo plastic, bovenop de 125.000 kilo plastic die McDonald's al wist te minderen door over te stappen op papieren rietjes en de McFlurry-ijsjes zonder deksel te serveren.

De nieuwe besparing is ook weer voor een groot deel op het conto van de McFlurry te schrijven. Van die ijsjes met een erdoorheen gemixte topping van populaire snackrepen verkoopt McDonald's er jaarlijks ruim 16 miljoen.

De nieuwe houten lepels zijn uitvoerig getest op eventueel gevolgen voor de smaakervaring van de McFlurry. Daar hoeven McFlurryfans dus niet bang voor te zijn. Wel kan hun ijsje er voortaan anders uitzien. Dat komt doordat McDonalds de ijsjes niet meer met een machine mixt, maar 'ambachtelijk'. De huidige blender sluit namelijk niet aan op de houten lepels en dus mixt McDonald's de McFlurry's voortaan met de hand.

Het houten bestek is gemaakt van "FSC-gecertificeerde materialen". Foodlog vroeg McDonald's wat dat betekent voor het extra volume aan bosbouw dat nodig is en of McDonald's het houten bestek ook zelf weer recyclet. Het wordt op dit moment uitgezocht
MissetHoreca - McDonald's ruilt plastic bestek in voor houten variant - Misset Horeca
Reageer
  • Deel
Druk af