Online retailer Amazon bezorgt vanaf 8 november tot op de keukentafel, schrijft Emerce. Jammer voor kapitaalkrachtige Europeanen: de dienst is voorlopig alleen in de VS beschikbaar, in 37 steden.

Amazon Key heet de nieuwe dienst, die alleen beschikbaar is voor leden van Amazon Prime. Voor $250 installeert de Amerikaanse bezorgdienst een slimme camera en een slim slot bij de voordeur. Na het scannen van een barcode geeft de slimme camera een signaal aan het slimme slot, dat de deur ontgrendelt. Bij het vertrek van de bezorger valt de deur automatisch weer dicht. De hele transactie wordt via de camera vastgelegd en is online te volgen.

Behalve pakketjes kan de camera-slot-combinatie ook de schoonmaker, hondenuitlater en familie binnen laten. Al raadt Amazon bij voorbaat af gebruik te maken van de dienst als je huisdier bij de te openen voordeur kan komen.

Albert Heijn, Jumbo, Coolblue en Wehkamp gaan er een hele kluif aan hebben als dit straks ook naar Europa komt. In onderstaand filmpje wordt de nieuwe 'lifestyle' onweerstaanbaar weergegeven:

Dit artikel afdrukken