De Britse maaltijdbezorger Deliveroo maakte vanmorgen bekend dat Amazon de grootste investeerder was in een nieuwe financieringsronde van $575 miljoen. Amazon sloot zich aan bij de bestaande investeerders die het bereik van de technologie van het bedrijf verder willen ontwikkelen. Hoeveel geld Amazon precies inlegt, is niet bekend gemaakt.

Deliveroo werkt met 60.000 bezorgers die de maaltijden leveren van meer dan 80.000 restaurants en afhaalpunten in 14 landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Singapore en Koeweit.

De jongste financieringsronde brengt het totaal geïnvesteerde vermogen van Deliveroo op $1,53 miljard. De belangrijkste bestaande investeerders waren T. Rowe Price, Fidelity Management and Research Co, en Green oaks.

CEO Will Shu zegt blij te zijn met de investering van Amazon, een bedrijf dat hem naar eigen zeggen altijd heeft geïnspireerd. Shu verwelkomt Amazon als investeerder met de woorden “Amazon is voor mij persoonlijk en voor het bedrijf een inspiratiebron geweest en we zien uit naar samenwerking met een organisatie die zijn klanten zo bezeten centraal stelt. Dit is geweldig nieuws voor de technologie- en restaurantsector en het zal helpen om banen te creëren in alle landen waar we actief zijn."
CNBC - Amazon leads $575 million investment round for food delivery company Deliveroo
Reageer
  • Deel
Druk af