Internetretailer Amazon, bank JPMorgan Chase en het investeringsbedrijf van superbelegger Warren Buffett gaan samen een nieuw zorgbedrijf oprichten. Ze hopen op die manier de kosten voor de gezondheid van hun 1,1 miljoen werknemers in de VS te verlagen. De extra incentive voor Amazon is het beter kunnen benutten van zijn logistieke capaciteit. De aankondiging leidde tot paniekerige koersdalingen van beursgenoteerde Amerikaanse farmabedrijven en verzekeraars. Zoals eerder de koersen van supermarktketens kelderden toen Amazon de supermarktketen Whole Foods overnam, vreest nu de zorgsector voor een 'disruptieve' stap.
De 3 concerns zouden een onafhankelijk, op technologie gestoeld bedrijf willen opzetten. Op termijn zou dat een alternatief kunnen bieden voor "het belangrijkste concurrentienadeel voor de VS", aldus Buffett. De huidige Amerikaanse gezondheidszorg zal naar verwachting in 2015 20% van het bruto binnenlands product opslokken, schrijft het FD.
LA Times - Amazon, JPMorgan and Berkshire Hathaway team up to lower healthcare costs for their workers ? and maybe everyone
Reageer
  • Deel
Druk af