Consumenten kunnen nu met een gerust hart hun pindakaas laten bezorgen meldt Biojournaal. Stockon, een relatief nieuwe speler in de markt van boodschappenservices, kondigt aan de eerste klimaatneutrale bezorgservice te willen worden. Stockon levert boodschappen rechtstreeks van de producent aan de consument.

Het bedrijf belooft afval te zullen gaan scheiden en alleen biologisch afbreekbaar plastic of FSC gecertificeerde papieren tasjes te zullen gebruiken. Ook stimuleert Stockon zijn medewerkers om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen.

De thuisbezorging zelf zal nog altijd het grootste deel van de uitstoot veroorzaken, maar daar heeft Stockon ook wat op bedacht. In plaats van eigen busjes de weg op te sturen, maakt Stockon gebruik van de busjes van PostNL, die toch al rijden. Om de CO2-uitstoot van de busjes te compenseren, draagt Stockon bij aan klimaatneutrale projecten zoals de Gold Standards Cookstoves Africa. Dit project financiert efficiëntere fornuizen in Afrika - ook supermarktketen PLUS compenseert zo zijn CO2-uitstoot.

De bezorgdienst heeft nog geen termijn bepaald waarop het nobele streven gerealiseerd moet zijn, maar wil uiteindelijk een certificaat van de onafhankelijke Climate Neutral Group in ontvangst kunnen nemen.
Bio Journaal - Stockon eerste klimaatneutrale boodschappenservice
Reageer
  • Deel
Druk af