Zelfportretten maken door je gezicht te 'verbouwen' met ijsjes, watermeloenen, smac, boterhammen met pindakaas, een salade met snickers. Met zijn zelfportretten hekelt de Amerikaanse kunstenaar David Henry Brown ‘Nobody’ op ludieke wijze de influencers die op internet hun vele volgers een mooiere versie van zichzelf voorspiegelen.

Negative influencer noemt de excentrieke New Yorker zich ook wel. Behalve met etenswaren verbouwt hij zijn gezicht ook met wegwerpartikelen, gadgets, motortjes en andere snuisterijen. Met filmpjes en foto’s van zijn bewegende zelfportretten verovert hij de sociale media, schrijft het AD.

Sinds Brown het project in 2014 startte maakte hij al zo’n 700 zelfportretten in stijl. Kostte een zelfportret in het begin nog enkele uren, tegenwoordig kost het gewenste, steeds exotischer resultaat af en toe al 24 uur.

Alles uit naam voor de kunst, zegt de als ‘maatschappijkritische modeontwerper’ bekend staande Brown. Zelf heeft hij op Instagram inmiddels zo'n 85.000 volgers.


AD - ?Negatieve influencer? verbouwt eigen gezicht met etenswaren en wegwerpspullen
Reageer
  • Deel
Druk af
Nog 5
Je hebt 0 van de 5 kado-artikelen gelezen.
Op 16 november krijg je nieuwe kado-artikelen.

Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog